Блаженніший Митрополит Володимир готовий надати для проведення переговорів між владою та опозицією свою особисту резиденцію

13 грудня  в Києві в Палаці «Україна» відбувся круглий стіл за участю Президента України Віктора Януковича, екс-президентів Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка, голови Уряду, спікера Верховної Ради, лідерів опозиції, представників громадськості та релігійних організацій. Під час круглого столу відбулась дискусія з приводу політичної ситуації, що склалася в Україні.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в круглому столі взяв участь Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Владика доніс до учасників круглого столу позицію Української Православної Церкви щодо останніх подій в країні. Він, зокрема, наголосив, що «місія Церкви сьогодні полягає в пошуку шляху до примирення заради збереження цілісності нашої держави». Також владика Антоній підкреслив, що будь-які прояви насильства є неприпустимими: «Наша християнська совість спонукає нас однозначно засудити будь-які прояви агресії та насильства. Ми вважаємо, що обидві сторони (і влада, і її опоненти) мають сьогодні чітко заявити про мораторій на будь-які силові дії».

Митрополит Антоній підкреслив, «що єдиним шляхом до подолання протистояння є діалог». І Українська Православна Церква готова виступити посередником в такому діалозі.

Наостанок владика Антоній передав учасникам круглого столу пропозицію Блаженнішого Митрополита Володимира: «Предстоятель Української Православної Церкви просив мене сказати тут, що він готовий надати для проведення переговорів свою особисту резиденцію на території Києво-Печерської Лаври. Сподіваємось, що зустріч представників влади і опозиції на території стародавнього українського монастиря стане кроком до подолання протистояння».

 

 

Просмотров: 118

Залишити відповідь