Завершено перепоховання некрополю Печерського Вознесенського монастиря до Флорівського монастиря на Подолі

21 грудня до Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря м. Києва перенесено останню частину некрополя Вознесенського дівочого монастиря, виявленого під час археологічних розкопок на території Національного культурно-музейного комплексу “Мистецький Арсенал” (навпроти Києво-Печерської Лаври).

Церемонію перепоховання, з благословення  Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, який відправив Заупокійну літію на місці перепоховання, що поруч із соборним храмом Флорівського монастиря.

За богослужінням молилися: генеральний директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна, насельниці монастиря, представники громадськості, вірні.

Нагадаємо, що минулого року виповнилося 300 років з часу переселення черниць Печерського Вознесенського жіночого монастиря до Флорівської обителі.

Довідка. Перші письмові свідчення про існування Вознесенського жіночого монастиря поруч із Києво-Печерською Лаврою датовані початком XVI-го століття. Монастир перебував під духовною опікою Печерського архімандрита і славився гаптуванням церковних корогв та богослужбових строїв.  У 1706 року за указом Петра І було закладено Києво-Печерську цитадель, куди увійшла територія монастиря, а в 1711–1712 рр. Вознесенський монастир переведено на Поділ та об’єднано з громадою Флорівської жіночої обителі. У пам’ять про залишену печерську обитель вони й на Подолі побудували Вознесенську церкву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Керівництво Національного культурно-мистецького і музейного комплексу “Мистецький Арсенал” звернулося до Предстоятеля УПЦ за благословенням на здійснення перепоховання на території Флорівського жіночого монастиря >>>

Поховання черниць Печерського Вознесенського монастиря перенесені до Флорівського монастиря на Подолі >>>

Триває процес перенесення поховань черниць Печерського Вознесенського монастиря з території «Мистецького Арсеналу» до Флорівського монастиря на Подолі >>>

Предстоятель УПЦ очолив друге перепоховання некрополю Печерського Вознесенського монастиря до Флорівського монастиря на Подолі >>>

 

 

Просмотров: 33

Залишити відповідь