Митрополит Броварський і Бориспільський Антоній: Влада та опозиція мають негайно сісти за стіл переговорів

В центрі Києва на вулиці Грушевського триває силове протистояння між правоохоронцями та мітингувальниками. На прохання порталу «Православіє в Україні» ситуацію коментує Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Сьогодні ми святкуємо День Соборності і Свободи України з відчуттям суму та скорботи. Країна стоїть на межі безодні. Сьогодні вранці всіх нас шокувала новина про чергові сутички в центрі Києва та про смерть одного з мітингувальників. Церква ще і ще раз закликає припинити насильство. Люди! Схаменіться!

Лідери опозиції мають докласти усіх зусиль, аби мітингувальники припинили силові дії, направлені проти правоохоронців. Влада та опозиція мають негайно сісти за стіл переговорів. Українська Православна Церква підтверджує свою готовність виступити посередником в проведенні таких переговорів.

День Соборності є символом єдності українських земель та єдності народу України. Однак сьогодні ми демонструємо світу зовсім не соборність, а протистояння та розбрат. Не може бути сильною держава, в якій немає єдності між громадянами, в якій немає діалогу між владою, опозицією та громадянським суспільством.

Ми підносимо молитви за нашу державу та за наш народ. Нехай Господь дасть нам мудрості не зруйнувати власну країну, не потонути у безодні громадянської війни.

Просмотров: 25

Залишити відповідь