КИЇВ. Керуючий справами УПЦ взяв участь в зустрічі Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій з лідерами опозиційних політичних партій

25 січня  в Києві у приміщенні  Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» відбулась зустріч Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з лідерами українських опозиційних політичних партій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком. Від Української Православної Церкви в зустрічі взяв участь митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ.

Під час зустрічі митрополит Антоній звернувся до присутніх з промовою. Владика вкотре заявив, що Церква однозначно засуджує насильство та кровопролиття. «Треба негайно зупинити насильство, треба йти на поступки та компроміси заради збереження України», – наголосив владика. «Лідери опозиції мають зробити все можливе для припинення силових акцій з боку мітингувальників. Ескалація конфлікту є неприпустимою. Слід відмовитися від будь-яких закликів до агресії», – підкреслив митрополит Антоній. Він закликав лідерів опозиції продовжити переговори з владою, шукати компромісів та іти на поступки.

«Ми чуємо чимало розмов про суспільно-політичну кризу в Україні. – зазначив митрополит Антоній. – Однак, слід визнати, що ми переживаємо і ще одну кризу. Це криза довіри. Сьогодні люди не вірять майже нікому, вони постійно бояться, що їх в черговий раз обмануть. А це вже не політична і не суспільна криза, це криза моральна». Владика ще раз підтвердив ініціативу, висунуту ним вчора під час зустрічі з Президентом України, аби Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій виступила гарантом дотримання домовленостей, які будуть досягнуті в ході переговорів між владою та опозицією.

Після промови митрополита Антонія своїм баченням ситуації, що склалася в країні, поділилися й інші члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

У відповідь лідери опозиції запевнили, що готові докласти максимум зусиль, щоб зберегти мир в країні.

За результатами зустрічі Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій прийняла звернення, в якому закликала Президента України та лідерів опозиції продовжити конструктивний діалог. Також Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій делегувала своїх представників на Майдан Незалежності у Києві, аби донести до мітингувальників позицію релігійних лідерів щодо ситуації в країні.

Одразу після зустрічі з представниками церков та релігійних організацій лідери опозиції відправилися на черговий раунд переговорів з Президентом.

Просмотров: 24

Залишити відповідь