КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні

3 квітня,  з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, відбулася робоча зустріч керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського та Броварського Антонія з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні паном Красиміром Мінчевим.

На початку зустрічі пан Посол відзначив історичне значення Україно-Болгарських відносин для історії обох народів. У свою чергу владика митрополит зазначив, що духовні та освітні зв’язки між нашими народами мають давню історичну традицію, зокрема, в ХІХ – початку ХХ століть випускниками Київської духовної академії були багато видатних церковних, державних та громадських діячів Болгарії.

Сторони обговорили співпрацю в галузі освіти, культури та церковного окормлення болгарської діаспори України.

У зустрічі також взяли участь другий секретар посольства Болгарії в Україні Ісмегюл Ахмед, радник Посольства Петро Танєв, секретар ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Микола Данилевич і старший помічник ректора КДА з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

На завершення митрополит Антоній і пан Красимир Мінчев висловили задоволення результатами зустрічі та обмінялися пам’ятними подарунками.

 

 

Сайт КДАіС

Просмотров: 13

Залишити відповідь