ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ. Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр очолив богослужіння в день престольного свята у Ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської Ікони Божої Матері

5 квітня, у суботу Похвали Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира,  митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр очолив Божественну літургію у день престольного свята у Ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської Ікони Божої Матері у с. Кипляче Житомирської області.

За богослужінням молилися: настоятелька обителі ігуменя Єкатерина (Смичок), сестри обителі та чисельні паломники.

Після відправи митрополит Олександр звернувся до присутніх зі словом, в якому особливо зазначив труди ігумені Єкатерини та духівника обителі протоієрея Романа Барановського у відбудові та розвитку обителі, яка на даний час вже нараховує близько 80 насельниць. Також Високопреосвященніший владика передав на молитовну згадку від Блаженнішого Митрополита Володимира ікону Пресвятої Богородиці «Всецариця», і побажав, щоби всі, хто приходитиме з молитвою до Божої Матері  та підноситиме молитви у цій обителі, отримали від Цариці Неба і Землі зцілення від хвороб та благополуччя.

У слові-відповіді ігуменя Єкатерина подякувала Його Блаженству та владиці Олександру за батьківську турботу та любов до обителі, зазначивши що сестри обителі звершують неусипне читання Псалтирі за здоров’я Його Блаженства.

Просмотров: 77

Залишити відповідь