КИЇВ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри освятив престол храму преподобних Антонія та Феодосія Києво-Печерської Лаври

9 квітня Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив освячення престола та оновлення вівтаря Трапезного храму Києво-Печерської Лаври в ім’я преподобних Антонія та Феодосія.

Його Високопреосвященству співслужили: вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент  та братія монастиря у священному сані.

Зазначимо, що останні півроку в  храмі  проводяться  реставраційні  роботи. Наразі церква майже готова для богослужінь.

***
Храм Антонія та Феодосія Печерських побудований в візантийському стилі. Першу кам’яну трапезну за літописом збудовали саме на цьому місці в 1108 р., але під час землетрусу  1230 р. вона була практично зруйнована. У 1893-1894 рр. академік архітектури В.М.Ніколаєв побудував Трапезну палату та церкву, яку освятили в ім’я Антонія та Феодосія. Художнє оформлення інтер’єру церкви і трапезної палати здійснено в 1903 році. Росписи виконали художники І.Попов, А.Лаков та  І.Їжакевич за проектом архітектора О.Щусєва.

 

Сайт Києво-Печерської Лаври

Просмотров: 61

Залишити відповідь