КИЇВ. Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр привітав зі святом Пасхи підопічних Київського геріатричного пансіонату

Турбота про людей похилого віку і хворих з перших віків християнства була неодмінною місією Церкви. У понеділок, 5 травня, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира,  геріартричний пансіонат міста Києва відвідав митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Владику супроводжував голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Пасхальну радість подарував киянам похилого віку хор Київської духовної академії і семінарії, який проспівав у стінах геріатричного пансіонату Пасхальний молебень. Священнослужителі також подарували підопічним закладу іконочки у благословення, пасхальні крашанки  та солодкі подарунки.

«Господь сказав, «що зробили ви одному із малих цих – Мені ви зробили». Опіка над хворими, людьми похилого віку , загалом справи милосердя – це те, чим повинна займатись Церква. І ці справи милосердя Церква робить, згідно своєї природи, адже це – заповідь Спасителя – Засновника Церкви», – зауважив, звертаючись до присутніх митрополит Олександр.

«У ці світлі Пасхальні дні дійсно приємно принести вам, поділитись із вами пасхальною радістю Воскресіння Христового», – додав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин.

До слова, ніщо так не обтяжує окремих підопічних київського геріартричного пансіонату, як фізична неміч, яка не дозволяє людям похилого віку регулярно відвідувати богослужіння у православних храмах. Владика Олександр пообіцяв, що днями у стінах цього закладу він очолить Божественну літургію.

«Я – прихожанка Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. Перебуваючи тут, прикута до ліжка, я молилась і мріяла ще раз побувати в Лаврі, почути пасхальний спів, щоб Господь сподобив мене поспілкуватись зі священнослужителями. І дійсно, трапилось чудо – я навіть не думала, що мене відвідає архієрей. Тим більше, коли мала змогу ходити, я була присутня на хіротонії владики Олександра, і саме його Господь привів у цей заклад», – з радістю та сльозами на очах поділилася враженнями одна із підопічних Київського геріатричного пансіонату.

Владика Олександр також пообіцяв посприяти лікуванню 24-річної дівчини, яка, за обставинами своєї хвороби, потрапила до стін цієї лікувальної установи.

 

Прес-служба Волинської єпархії

Просмотров: 13

Залишити відповідь