Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив урочистості, присвячені 75-річчю від дня народження митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея

10 травня в Дніпропетровську пройшли урочистості, присвячені 75-річчю від дня народження керуючого Дніпропетровською єпархією митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.

Ювілейні заходи очолив Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

В аеропорту його зустрічали митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Новомосковський Євлогій і духовенство єпархії. З боку влади – міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко та перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський.

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополити Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископи Криворізький і Нікопольський Єфрем, Городницький Олександр – вікарій Київської єпархії, єпископ Новомосковський Євлогій – вікарій Дніпропетровської єпархії, а також духовенство Дніпропетровської, Криворізької та Дніпродзержинської єпархій.

На малому вході за заслуги перед Православною Церквою та з нагоди 75-річчя від дня народження, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Іриней був нагороджений правом носіння другої панагії.

Наприкінці богослужіння до ювіляра з вітальним словом звернувся Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри, який передав Первосвятительське благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Від імені Його Блаженства він побажав достатку дарів Святого Духа, щоб у кріпості сил, невичерпній духовній радості й бадьорості далі здійснювати архіпастирське служіння на благо Церкви і на спасіння народу Божого.

Також ювіляра привітали: архіпастирі, вищі посадові особи області та міста, керівники державних органів, представники громадських об’єднань, священнослужителі та парафіяни.

З відповідним словом до Місцеблюстителя звернувся керуючий Дніпропетровської кафедри і на згадку про відвідини єпархії та богослужіння у Свято-Троїцькому соборі владика Іриней підніс Його Високопреосвященству ікону Пресвятої Трійці.

Кожен учасник богослужіння в кафедральному соборі отримав на знак архіпастирського благословення митрополита Іринея образок Корецької ікони Божої Матері «Споручниця грішних» .

Після богослужіння в адміністративному центрі Дніпропетровського єпархіального управління з нагоди 75-річчя від дня народження митрополита Іринея відбувся святковий прийом і концерт.

Під час свого візиту до Дніпропетровська Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій відвідав Дніпропетровське єпархіальне управління, де владика Іриней провів екскурсію по будівлі єпархії, ознайомив з роботою відомчих служб та єпархіальних відділів. Також митрополит Онуфрій відвідав домовий храм на честь священномученика Іринея, єпископа Ліонського та єпархіальний музей, двері якого для відвідувачів будуть відкриті найближчим часом.

 

Вітання Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринею зі 75-річчям від дня народження >>>

Прес-служба Дніпропетровської єпархії

Просмотров: 77

Залишити відповідь