КИЇВ. У день 1018-ї річниці освячення Десятинної церкви святим князем Володимиром у відроджуваному Різдва Богородиці Десятинному монастирі звершено архієрейську літургію

У неділю про сліпого, 25 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію в Десятинному Різдва Пресвятої Богородиці монастирі м. Києва, на фундаменті древнього Десятинного Храму Пресвятої Богородиці.

Саме цього дня, 25 травня 996 року було освячено першу побудовану святим князем Володимиром Великим Десятинну  Церкву, і відтоді цей день відзначався як престольне свято храму.

Після відродження храму рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви у 2009 році, як чоловічого монастиря, у цей історичний Престольний день звершуються урочисті богослужіння.

За богослужінням співслужили намісник обителі архімандрит Гедеон (Харон) та братія монастиря у священному сані.

Також за Божественною літургією було  піднесено  особливі молитви за  дарування Ласки Божої та мудрості нашому народу у виборі керівництва нашої Держави та богоспасаємого міста Києва.

Просмотров: 26

Залишити відповідь