Українська Православна Церква відкрила Лінію духовної підтримки громадян


16 червня в Києво-Печерській Лаврі відбулася  прес-конференція, присвячена відкриттю Українською Православною Церквою  всеукраїнської телефонної лінії духовної підтримки громадян «Надія».

У прес-конференції взяли участь: голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Георгій Коваленко, секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук та координатор проекту протоієрей Владислав Діханов.

Кол-центр працює щоденно з 12:00 до 22:00. Дзвінки за номером підтримки (0800 50 26 86) безкоштовні для мешканців України.

За словами протоієрея Владилава Діханова, телефонну лінію започаткували на прохання українців.

— Стресова ситуація в країні накладає на людей свій відбиток. Тому їм так важливо бачити підтримку духівників і таким чином зберегти мир в своїх душах», — зазначив отець Владислав.

На запитання людей відповідатимуть десять київських священиків. Усі — з вищою богословською освітою, мають досвід спілкування з людьми.

— Коло питань, на котрі відповідають отці, – широке, але ми не даємо лікарських чи політичних порад. Також не інформуємо про те, як дістатися до того чи іншого храму, тобто не виконуємо функцію довідки, — розповів протоієрей Віктор Іващук.

Для Української Православної Церкви  такий досвід — не новий. Кілька років тому в Дніпропетровській епархії діяв подібний кол-центр. Тоді його роботу також забезпечувало 10 священиків.

Детальніше  на сайті “Православіє в Україні”

Просмотров: 35

Залишити відповідь