КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Керуючий справами УПЦ освятив храм на честь преподобного Паїсія Великого в селі Ярошівка

24 червня, з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення храму на честь преподобного Паїсія Великого, що знаходиться в селі Ярошівка Фастівського району Київської області.

Храм Паїсія Великого розташований на сільському кладовищі і відноситься до чоловічого монастиря  Положення ризи Божої Матері у Влахерні (с. Томашівка).

Його Високопреосвященству співслужили архієпископи: Білогородський Миколай та Городницький Олександр, єпископи: Макарівський Іларій, Антоній (Боровик), Фастівський Даміан, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, намісник Ризоположенського монастиря архімандрит Вассіан (Кучерук) і духовенство храму.

Після освячення храму була звершена Божественна літургія, наприкінці якої митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом і привітав усіх зі святом та освяченням храму.

 

Сайт КДАіС

Просмотров: 79

Залишити відповідь