Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо ситуації на Сході України (прийняте на засіданні ВРЦіРО 9 липня 2014 року)


Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій протягом останніх тижнів зверталась зі словами підтримки позиції Президента України П. О. Порошенка щодо мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході України та висловлювала готовність посильно сприяти в реалізації його мирного плану.

Однак, ситуація на Сході України продовжує бути напруженою. У зв’язку з останніми подіями в цьому регіоні, звертаємося до всіх, хто незаконно тримає в руках зброю, скласти її та припинити кровопролиття.

Знову підкреслюємо засвідчену нами раніше позицію, що територіальна цілісність України, незалежність якої дарована нам Богом, є цінністю для нашого народу, а тому допустити її розділення ми не маємо права, бо це гріх перед Богом та майбутніми поколіннями нашого народу.

Ми звертаємось до всіх людей доброї волі про всебічне сприяння якнайшвидшому звільненню всіх заручників, в тому числі й священнослужителів, та ще раз закликаємо усіх відмовитись від такого роду способів боротьби, а мирними шляхами врегулювати цей збройний конфлікт.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій засуджує будь-які релігійні переслідування та дискримінацію віруючих Донецької та Луганської областей, а також захоплення церковних споруд і інших релігійних приміщень та використання їх у збройному конфлікті, якими б мотивами це не виправдовувалося.

Ми засвідчуємо нашу солідарність з людьми, які постраждали від збройного конфлікту, та закликаємо наших вірних до діяльної допомоги та справ милосердя нашим братам і сестрам зі Сходу України.

Ще раз закликаємо всіх наших вірних до посилених молитов за мир і злагоду в цей складний для нашої Батьківщини час.

Від імені ВРЦіРО, Головуючий

+ Онуфрій
Митрополит Чернівецький і Буковинський
Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри

Просмотров: 216

Залишити відповідь