ІЗЮМ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив святкування з нагоди 260-річчя обрітення Піщанської ікони Божої Матері

21 липня, у день вшанування Піщанської ікони Божої Матері, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій  очолив Божественну літургію в  Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма, Харківської області.

Його Високопреосвященству  співслужили: керуючий справами  УПЦ  митрополит Бориспільський і Броварський Антоній,  митрополити –  Харківський і Богодухівський Онуфрій,  Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи – Луганський і Алчевський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Лука, Святогірський Арсеній, Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Городницький Олександр, схієпископ Аліпій (Погребняк), єпископи –  Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бердянський і Приморський Єфрем, а також духовенство Ізюмської та Київської єпархій.

Помолитися біля образу Піщанської ікони Божої Матері, приїхали паломники з багатьох регіонів нашої країни.

Після прочитання Євангелія владика-Місцеблюститель виголосив проповідь про чудотворне заступництво Божої Матері.

Наприкінці відправи  було звершено молебень Пресвятій Богородиці.

По завершенні богослужіння з вітальним словом до владики Єлисея, священнослужителів, парафіян і прочан звернувся митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

У відповідному слові архієпископ Єлисей від імені духовенства і вірних Ізюмської єпархії побажав Високопреосвященнішому митрополиту Онуфрію Божого благословення та кріпості при несенні архіпастирського служіння в нелегкий час для нашої Батьківщини. Митрополиту Онуфрію був піднесений в дар образ Піщанської Божої Матері, а також комплект панагій.

Наостанок архіпастирі відвідали храм на честь Піщанської ікони Божої Матері, що нині споруджується,  та джерело Божої Матері “Кіріченкова криниця”.

Напередодні свята, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій  очолив святкову Всеношну у Свято-Вознесенському кафедральному соборі.

 

Прес-служба Ізюмської єпархії

Просмотров: 75

Залишити відповідь