Запорізька єпархія відправила 28 тонн гуманітарної допомоги в Слов’янськ і Святогірську Лавру


21 липня у Свято-Успенській Святогірській Лаврі та в Слов’янську вантаж  зустрів архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука.

20 липня, з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки, на території Свято-Покровського собору м. Запоріжжя був укомплектований і завантажений гуманітарний вантаж вагою 28 тонн.

21 липня два рефрижератора виїхали в місця призначення – м. Слов’янськ та Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Всю організаційну роботу по закупівлі, завантаженню і відправці гуманітарної допомоги виконав соціальний відділ Запорізької єпархії на чолі з Іриною Марущак.

Жителі Слов’янська і біженці, що знаходяться у Святогірській Лаврі отримали питну воду та продукти харчування. Також в машинах знаходиться 500 кг речей (одяг), зібрані священиками і парафіянами храмів Запорізької єпархії.

Вся гуманітарна допомога куплена на кошти парафіян в рамках загальноєпархіального збору коштів і всього необхідного жителям Луганської та Донецької областей, ініційованого архієпископом Запорізьким і Мелітопольським Лукою з 12 червня 2014 р.

“Сьогодні, 21 липня, вантаж у Свято-Успенській Святогірській Лаврі, а також у Слов’янську зустрів особисто владика Лука. Його супроводжують журналісти запорізького ТБ. Збір коштів і всього необхідного для жителів Луганської та Донецької областей триває”, – прокоментувала керівник соціального відділу Запорізької єпархії Ірина Марущак.

Також, за офіційними даними в Запоріжжі на сьогодні перебувають більше 4 тисяч біженців із зони АТО.

Гуманітарна допомога збирається по храмах і передається як в Червоний Хрест, так і безпосередньо в центри біженців, також – адресно.

Окрім цього, за ініціативою Запорізької єпархії та за підтримки міського голови Запоріжжя О. Сіна з 10 липня в 36 магазинах і торгових центрах м. Запоріжжя було встановлено 45 контейнерів по збору пожертвувань для потребуючих.

dsc_2297 dsc_2313

Офіційний сайт Запорізької єпархії

Просмотров: 21

Залишити відповідь