ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив святкування на честь Почаївської ікони Божої Матері


Урочистості в Почаївській Лаврі, присвячені чудотворній Почаївській іконі Божої Матері, розпочалися 4 серпня з Хресного ходу, під час якого чудотворна Почаївська ікона Пресвятої Богородиці  була перенесена з Успенського собору Лаври в новий Преображенський собор.

В  соборі Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій  очолив малу вечірню з читанням  акафісту Почаївській іконі, а після – відправив святкову Всеношну.

5 серпня, у день свята, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри  очолив Божественну літургію в Спасо-Преображенському соборі Лаври.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополити –  Вишгородський і Чорнобильський Павел, Іов (Тивонюк), Тернопільський і Кременецький Сергій, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон, Почаївський Володимир – намісник Лаври, архієпископи –  Хустський і Виноградівський Марк, Луганський і Алчевський Митрофан, Рівненський і Острозький Варфоломій, Чимкентський і Таразський Єлевферій, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископи – Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Івано-Франківський і Коломийський, Антоній (Боровик), Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Львівський і Галицький Філарет, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, братія Лаври у священному сані, а також священики, які приїхали на свято.

Після читання Євангелія митрополит Онуфрій звернувся до богомольців зі словом повчання на тему свята.

За богослужінням підносилися молитви про відновлення миру в Україні.

Після відправи розпочався соборний молебень перед чудотворною Почаївською іконою, яка Хресним ходом була перенесена в Успенський собор на місце свого постійного перебування. В Успенському соборі молитвою до Пресвятої Богородиці було завершено Хресну ходу.

Наостанок митрополит Онуфрій привітав зі святом усіх паломників, які прибули на урочистості, присвячені Почаївській іконі Божої Матері, і побажав, щоб християни завжди зверталися у своїх молитвах до Богородиці і Вона ніколи не залишить без заступництва.

 

pochaev.org.ua

Просмотров: 75

Залишити відповідь