КИЇВ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив Божественну літургію в день престольного свята Пантелеімонівського монастиря у Феофанії

9 серпня, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, столичний Свято-Пантелеімонівський жіночий монастир у Феофанії відзначив престольне свято.

Цього дня Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив Божественну літургію у соборному храмі обителі.

Йому співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископи – Білогородський Миколай, Яготинський Серафим, єпископ Боярський Феодосій, голова адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба,  духовенство монастиря та м. Києва.

За богослужінням підносилися молитви про мир в Україні, а також про здоров’я поранених під час бойових дій на Сході країни.

Після відправи відбувся Хресний хід довкола собору з молебним співом до великомученика Пантелеімона.

Звертаючись наприкінці богослужіння до віруючих, митрополит Онуфрій привітав усіх з днем пам’яті великомученика і цілителя  Пантелеімона.

Просмотров: 66

Залишити відповідь