КИЇВ. Вийшли у світ «Вказівки до богослужінь» та «Православний церковний календар» на 2015 р.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ видав настільний «Православний церковний календар»  та «Вказівки до богослужінь» на 2015 р.«Православний церковний календар» є офіційним виданням Української Православної Церкви, друкується українською та російською мовами. До друку календар підготовлено СІПВ УПЦ та Календарною комісією УПЦ.

В календарі вміщенo: місяцеслов, вказівки щоденних євангельських і апостольських читань, деякі богослужбові вказівки, святці, доповнені іменами нещодавно канонізованих святих нашої Церкви, перелік чудотворних ікон Божої Матері, оновлена довідкова та контактна інформація про Українську Православну Церкву (синодальні відділи, дані про єпархії, кафедральні собори, монастирі, духовні навчальні заклади, церковні ЗМІ, фотографії єпископату Української Православної Церкви).

«Вказівки до богослужінь» є офіційним виданням УПЦ та описують детальний порядок звершення богослужінь на кожен день церковного року. При складанні даного видання особлива увага приділяється приписам Типікону та відзначенню днів пам’яті особливо шанованих святих Української Православної Церкви.

В додатку надруковано службу святителю Луці Кримському, лікарю та сповіднику.

Просмотров: 641

Залишити відповідь