Паломники з України зустріли свято Хрестовоздвиження в Єрусалимі (ОНОВЛЕНО)

28 вересня завершилося масове паломництво вірян Української Православної Церкви, організоване Паломницьким центром УПЦ спільно з авіакомпанією «Міжнародні Авіалінії України».

Впродовж 21-28 вересня в Ізраїлі знаходилось близько тисячі паломників з України, які відвідали Єрусалим, Віфлеєм, Назарет, Капернаум та інші міста, пов´язані з Біблійною оповіддю. Також віряни мали можливість зануритись у води річки Йордан, в місцевості Віфавара, яка шанується як місце хрещення Господа Іісуса Христа.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, очолив паломництво до Святої Землі єпископ Ірпінський Климент, вікарій Київської Митрополії. Кожну з груп супроводжував священик, який здійснював духовне окормлення віруючих.

26 вересня в резиденції Єрусалимського Патріарха було влаштовано урочистий прийом, на якому були присутні учасники поїздки в священному сані на чолі з єпископом Ірпінським Климентом. Також на аудієнції були присутні митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який прибув до Єрусалиму з невеликою групою паломників, і директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

У привітальному слові учасникам офіційної делегації Української Православної Церкви Блаженніший Патріарх Феофіл ІІІ побажав найшвидшого відновлення миру в Україні, а також висловився про важливість збереження канонічної єдності Української Православної Церкви.

Кульмінацією паломництва стало урочисте богослужіння 27 вересня, в день свята Воздвиження Хреста Господнього, яке відбулося в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового. Очолив богослужіння Блаженніший Патріарх Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ, якому співслужили архієреї Єрусалимської Православної Церкви і гості з України – митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент, а також чисельні представники духовенства з України, які супроводжували паломницьку місію.

Після закінчення Літургії всі присутні пройшли урочистою хресною ходою до історичного місця обретіння Хреста Господнього.

28 вересня, по завершенні паломництва, всі його учасники успішно повернулись в Україну.

Прес-служба Паломницького центру  УПЦ

Просмотров: 97

Залишити відповідь