У Бориспільській єпархії чергова спроба захоплення храму представниками УПЦ КП

5 жовтня  відбулася спроба захоплення храму святих Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницького Бориспільської єпархії. Невідомі особи, що були одягнені в камуфляжну форму з бейсбольними бітами на чолі з депутатами міської ради Сіворко М.М., Левченко В.Г. та Салобай А.З. Нападники зрізали замки на церковних дверях, вдаривши в церковні дзвони, вони заблокували вхід у храм.

Молодики-нападники, з погрозами, відтіснивши від храму, зірвали скуфію з голови настоятеля храма прот. Анатолія Міхневича. Отець настоятель повідомив про інцидент у міліцію, котра виставила охорону біля дверей храму. Благочинний, духовенство благочиння  та віряни негайно прибули до місця, де встановили чергування.

Вимоги протестуючих, які взагалі  не мають ніякого відношення до життя релігійної громади, наполягали на відстороненні настоятеля храму та переходу громади та храму до Київського патріархату (далі УПЦ КП). Дії відбувалися при мовчазному спогляданні представників духовенства УПЦ КП.

Пізніше до храму під’їхав міський голова Костін Т.В. для врегулювання конфліктної ситуції між нападниками та православною громадою. Він оголосив про зібрання жителів мікрорайону Борисівка у суботу 11 жовтня для проведення голосування стосовно переходу громади до УПЦ КП.

Прес-служба Бориспільської єпархії

Просмотров: 131

Залишити відповідь