РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. На Рівненщині представники «УПЦ КП» не припиняють спроби захоплення православного храму у с. Бадівка

У деяких засобах масової інформації Рівненщини активно розповсюджується інформація, яка підбурює до нової хвилі міжрелігійного протистояння. Зокрема, повідомляється, що цієї неділі, 30 листопада, «священики УПЦ КП» знову мають намір зібратися для чергових провокацій біля місцевого храму у селі Бадівка Острозького району, якій належить парафії УПЦ. Подібні зібрання, які супроводжуються хуліганськими діями і розпалюванням міжконфесійної ворожнечі, вже кілька тижнів поспіль ініціює благочинний «УПЦ КП» в Острозькому районі. Саме тому громада УПЦ вимушена була звернутися до органів МВС України, внаслідок чого було відкрито кримінальне впровадження по факту скоєння розкольниками протиправних дій. Оскільки законних механізмів позбавити православну громаду с. Бадівка свого храму у представників «УПЦ КП» немає, у недільний день вони вкотре планують силою увірватися до храму і не виходити з нього.

Як повідомив настоятель храму в с. Бадівка священик Віктор Максимчук, очолювана ним громада УПЦ  на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини розпочала будівництво свого храму ще у 2000 році. Він рішуче відкидає усі надумані звинувачення розкольників на свою адресу і заявив: «У нашому храмі ми постійно молимося за Україну, читаємо акафісти за воїнів на сході. І люди, які ходять до нашого храму є справжніми українськими патріотами».

Наразі в селі відчувається гостра напруга на релігійному ґрунті, яка набула широкого резонансу за межами Острозького району. Нагадаємо, що продовження спроб захоплення храму святої рівноапостольної Марії Магдалини, які ініціював благочинний «УПЦ КП» в Острозькому районі вже на третю добу після підписання у Рівненській ОДА міжконфесійного меморандуму, стало причиною відкликання митрополитом Рівненським і Острозьким Варфоломієм свого підпису під цим документом.

Просмотров: 1071

Залишити відповідь