КОМЕНТАР. Керуючий справами УПЦ повідомив інформацію про кількість парафій, захоплених розкольниками

Керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у коментарі інформаційному агенству “УНІАН-Релігії” повідомив інформацію про кількість парафій, що перейшли до так званого Київського патріархату.

“На сьогодні 14 парафій УПЦ захоплено, 6 парафій – під загрозою захоплення і лише 3 парафії змінили підлеглість добровільно, відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Дійсно, в порівнянні з 12 тисячами парафій УПЦ ця кількість незначна, але обурює той факт, що храми захоплюють, порушуючи державні закони”, – заявив митрополит Антоній.

Водночас керуючий справами УПЦ пояснив, що треба відрізняти перехід парафії від захоплення і не плутати ці визначення.

“Незаконне заволодіння храмом шляхом насильства та обману не можна назвати переходом. За законом перехід відбувається, коли рішення приймається одноголосно членами парафії, а не жителями села. Навіть якщо 10 вірян УПЦ не бажають змінювати підлеглість парафії, а церкву передають УПЦ КП, то це не можна назвати переходом”, – підкреслив митрополит.

Він звернув увагу на те, що “люди, які захоплюють храми УПЦ, порушують не тількі державні закони, а й Божі заповіді”.

“Чи може собі християнин дозволити побити іншу людину, пошкодити храм або підбурювати людей до ворожнечі і протистояння та намагатися заволодіти чужим майном? Майже все це відбувається під час так званих переходів храмів до так званого Київського патріархату”, – сказав керуючий справами УПЦ.

За матеріалами інформаційного агенства УНІАН

Просмотров: 2788

Залишити відповідь