Блаженніший Митрополит Онуфрій: Хто милостивно роздає іншим – насправді збирає блага собі

14 грудня, під час Божественної літургії у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словами проповіді.

Він звернув увагу на слова Спасителя, Який відповів, що задля наслідування небесних скарбів, – треба роздати земні. На підтвердження цих слів Його Блаженство навів приклад із життя святого праведного Філарета Милостивого. Цей подвижник мав добре серце і всі свої багатства роздавав бідним. Навіть коли святому Філарету самому довелось позбутись усього майна, він не переставав ділитись із ближніми крихтами зі свого убогого столу. За це Господь зглянувся над милосердним праведником і повернув йому багатство сторицею. «Під кінець життя Господь обдарував Філарета і даром чудотворінь, і даром прозорливості, – зазначив Предстоятель, – бо він був мужнім виконувачем волі Божої і ніхто і ніщо не могло Філарета похитнути в цьому».

«Можливо, – зауважив Митрополит Онуфрій, –  ніхто з нас на всі сто відсотків не готовий понести подвиг милосердя так, як це робив святий Філарет. Проте, кожна людина може і повинна, хоч у якійсь посильній мірі, слідувати прикладу життя цього подвижника…Той, хто милостиво подає кожному, хто цього потребує, насправді, збирає блага собі».

На сам кінець Предстоятель побажав усім присутнім бути готовими рішучо і мужньо завжди допомогти бідним, щоб зібрати скарби на небі у Небесного Царя.

Просмотров: 880

Залишити відповідь