Блаженніший Митрополит Онуфрій: Не бійтеся, бо Божий мир та Боже благословення, котрі приніс на землю Богонемовлятко Христос, роблять нас сильними проти всіх гріховних спокус

Напередодні свята Різдва Христового Блаженніший Митрополит Онуфрій дав ексклюзивне інтервʼю порталу «Православне життя», в якому розповів про те, як Новонароджений Христос Спаситель дає надію людству в найскрутніших обставинах.

Зокрема, Митрополит Онуфрій відзначив, що провина за те, що сталося в нашій країні лежить і на кожному з нас. Кожному з нас належить визначити міру своєї відповідальності перед своїм народом та своєю Батьківщиною.

«Іноді я чую про те, що сьогодні вже неможливо повернутися до миру. Я в це не вірю, – сказав Блаженніший Владика. – Можливо людським розумом ми й дійсно не зможемо віднайти шлях, щоб примирити людей та відродити мир. Але що не можливе для людини, те можливе для Бога». Його Блаженство закликав щиро молитися за український народ і вирити, що Бог почує цю молитву. «Нам важко визначити, коли ця молитва буде виконана… Але вона обов’язково буде почута».

В святкові дні Христового Різдва Предстоятель Української Православної Церкви закликав свою паству нікого і нічого не боятися, бо Божий мир та Боже благословення, котрі приніс на землю Богонемовлятко Христос, роблять людину сильною проти всіх гріховних спокус, які зустрічаються у сучасному світі. «Єдине, чого бійтеся, це щоб своїми вчинками не образити Бога, Який возлюбив нас і послав в наш світ Свого Єдинородного Сина, щоб кожен, хто вірує в Нього не загинув, але був сином Його Царства і вічного спасіння».

З повним текстом інтерв’ю можна прочитати на порталі «Православне життя»

Просмотров: 1247