КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив відкриття дитячого благодійного свята «Різдвяний вертеп-2015» в Національній опері України

7 січня, в день свята Різдва Христового, у Національній опері України відбулося дитяче благодійне свято «Різдвяний вертеп-2015», влаштоване для дітей з дитячих будинків та шкіл-інтернатів Києва та Київської області. Урочисте відкриття заходу благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Також у благодійному святі взяв участь голова Синодального відділу у справах молоді УПЦ єпископ Обухівський Іона.

Відкриваючи цьогорічний “Різвяний вертеп”, Його Блаженство сказав: «Христос прийшов на землю у вигляді малої дитини, немовляти. Господь пережив усі рівні віку земного буття: Він був і дитиною, і юнаком, і дорослою людиною. Сьогодні ж ми святкуємо найперший день Його земного буття, коли Христос став дитиною; тому ми зібрались тут разом із дітками, щоб згадати цю священну подію, яка прихилила Небо де землі».

Зазначивши, що дитинство є особливим періодом людського розвитку, коли людина перебуває найближче до Бога, Предстоятель привітав усіх дітей і гостей свята, побажав їм рости добрими, чемними і чесними один до одного і до ближніх, щоб усі стежки їхнього земного життя були осяяні спасительним життєдайним сяйвом вифлеємської зорі.

Довідка: «Різдвяний вертеп» — це традиційне різдвяне дитяче свято, яке відбувається під патронатом Предстоятеля Української Православної Церкви та Синодального відділу у справах молоді УПЦ і проводиться вже дванадцятий рік поспіль.

 

Просмотров: 990