ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському монастирі (ОНОВЛЕНО)

14 січня, в день свята Обрізання Господнього та пам’яті святителя Василія Великого, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському монастирі на Буковині.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченский Лонгин, єпископ Хотинський Євсевій і духовенство єпархії. Під час богослужіння Його Блаженство здійснив дияконську хіротонію над насельником монастиря монахом Євфимієм (Мітриком).

Після закінчення Літургії Предстоятель привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим, святом Обрізання Господнього, днем пам’яті святителя Василія Великого та Новим роком.

«Нехай молитвами святителя Василія Великого Господь береже кожного з вас. Бажаю всім щастя, здоров’я, Господнього благословення, щоб мир Божий завжди перебував і в наших душах, і в нашій Україні, і щоб ми були завжди гідними цього Божого благословення», — звернувся до пастви Блаженніший Владика.

Після богослужіння Його Блаженство відвідав дитячий будинок у селі Молниця, яким опікується братія Банченського монастиря. Він привітав дітей зі святами та вручив їм подарунки. Вихованці дитячого будинку також привітали Предстоятеля, заспівавши йому різдвяні колядки.

Просмотров: 4057