КИЇВ. В день Навечір’я Богоявлення Предстоятель Української Православної Церкви звершив святкове богослужіння з великим освяченням води в Києво-Печерській Лаврі

18 січня, в 32-гу Неділю після П’ятидесятниці та день Навечір’я Богоявлення, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію з великою вечірньою та чином великого освячення води в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та духовенство обителі.

Під час богослужіння Його Блаженство звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Зокрема, згадуючи Євангельський заклик святого Іоанна Хрестителя до каяття, Блаженніший владика підкреслив важливість покаяння в житті кожної людини, яка йде до Бога. Предстоятель зазначив, що в день Навечіря Богоявлення і самого свята Хрещення Господнього Свята Церква звершує чин Великого освячення води. “Ця свята вода має велику силу очищувати все від гріха та відганяти диявольські сили, – сказав Його Блаженство. – Диявол викорінюється силою, яка дана у цій воді, через благословення Церкви”.

За Божественною літургією Предстоятель звершив священицьку хіротонію над кліриком Київської єпархії дияконом Дмитрієм Григораком.

Наприкінці богослужіння Його Блаженство привітав паству з днем Навечір’я Богоявлення.

Просмотров: 2095