КИЇВ. Блаженнішого Митрополита Онуфрія привітала братія зі Святої гори Афон

21 січня у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви на території Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з архімандритом Гавриїлом, благочинним монастиря Дохіар на Святій горі Афон, і насельником цього монастиря монахом Мартирієм.

Святогірська братія привітала Предстоятеля з Різдвом Христовим та Богоявленням і передала вітання від намісника обителі архімандрита Григорія. Зокрема, отець благочинний відзначив велику повагу, з якою ченці Святої гори відносяться до владики Онуфрія, якого добре знає афонська братія. “Сумирність Блаженнішого Онуфрія, його смиріння, розважливість та внутрішній спокій,  – зазначив архімандрит Гавриїл, –  саме ті риси, які слід у собі розвивати кожному християнину, і тим більше кожному вірному Української Православної Церкви у неспокійний та вирішальний для всієї України час”.

Його Блаженство подякував святогірцям за привітання, побажав гостям миру Господнього й успішного паломництва по Україні та благословив їх.

Просмотров: 1675