КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив усіх вірних Української Православної Церкви на піст задля збереження миру в Україні

22 лютого, у Неділю сиропусну, спомин Адамового вигнання (Прощену неділю), Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Макарівський Іларій та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Нагадуючи, що неділя перед початком Великого Посту є Прощеною, коли Церква звершує спомин вигнання Адама з раю, Блаженніший Владика закликав докласти всіх зусиль, аби через піст відновити в собі образ Божий і присутність Божественної благодаті, втрачені людством після гріхопадіння прабатьків.

“У кожній людині є Божественний образ, живий образ Живого Бога. Цей образ діє в людині через голос совісті, він корегує поступки людини”, — зазначив Блаженніший Митропролит Онуфрій. Він побажав кожному дослухатись до голосу своєї совісті і очищати його повсякденною домашньою молитвою і відвідуванням церковних богослужінь.

Під час Божественної літургії Його Блаженство здійснив ієрейську хіротонію над кліриком Київської єпархії Сергієм Столярчуком.

Після завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх із початком Великого посту, попросив у своєї пастви прощення і благословив посильний подвиг задля збереження миру в Україні: кожної п’ятниці протягом усього посту до заходу сонця вживати тільки хліб і воду і прочитати дванадцять молитов «Отче наш» і дванадцять молитов «Богородице Діво, радуйся» із земними поклонами.

 

Просмотров: 1962