ТЕРНОПІЛЬ. Влада Тернополя обклала податком на нерухомість єдиний у місті храм УПЦ, звільнивши від нього всі інші релігійні організації

Тернопільська міська рада вирішила вказати на «зайву» церкву серед усіх релігійних організацій міста. Своїм рішенням усі об’єкти нерухомості, які належать релігійним організаціям, вона звільнила від сплати податку на нерухомість. Проте, депутатами окремо було підкреслено, що дана пільга не стосується храмових будівель Української Православної Церкви. Таке відкрито провокаційне та протизаконне рішення прийняли депутати Тернопільської міської ради на сесії 3 березня 2015 року, вочевидь підтвердивши зневагу до українського законодавства, котре визначає рівнозначне ставлення до всіх релігій з боку держави.

Коментуючи рішення Тернопільської міської ради, міський голова Тернополя Сергій Надал підтвердив, що від сплати податку на нерухомість були звільнені всі об’єкти нерухомості, які є культовими спорудами, окрім “церков Московського патріархату”.

Слід зазначити, що всі роки незалежності нашої держави Тернопільська міськрада відкрито нехтувала конституційним правом віруючих на створення релігійних громад, надавши в обласному цетрі лише одне місце для будівництва храму Української Православної Церкви. Своїм останнім рішенням міські депутати вирішили податково дискримінувати єдину в місті громаду кафедрального собору на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Подібна ситуація є кричущим прикладом дискримінації за релігійною ознакою, яка вимагає чіткої оцінки з боку міжнародних правозахисних організацій.

Нагадаємо, що до подібної спроби порушити закон та вчинити цинічний самосуд над Церквою вдалися деякі депутати Київської міської ради, проте мер столиці засудив це одіозне рішення.

За матеріалами сайту телеканалу TV-4

Просмотров: 2285