КОМЕНТАР. Кримські єпархії не змінювали канонічний статус – Голова Синодального інформаційного відділу УПЦ 

Єпархії Української Православної Церкви в Криму не змінювали статус і залишаються у підпорядкуванні Митрополита Київського і всієї України. Про це у своєму інтерв’ю у вівторок заявив єпископ Ірпінський Климент, голова Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви.

За його словами, єпархії УПЦ на території півострову Крим жодним чином не змінили свого статусу і знаходяться саме в такому юридичному і канонічному підпорядкуванні, в якому вони знаходились в минулий рік і у попередні роки існування УПЦ. Згідно зі статутом УПЦ, повідомив владика Климент, всі єпархії, які знаходяться на території України, знаходяться в Криму, є в підпорядкуванні Митрополита Київського і є єпархіями УПЦ.

Голова Синодального інформаційного відділу УПЦ також заявив, що «те, що єпархії в Криму безпосередньо підпорядковуються Предстоятелю УПЦ, Блаженнішому Митрополиту Онуфрію є свідченням позиції УПЦ, яка була неодноразово засвідчена і в тому числі рішеннями і зверненнями Священного Синоду про те, що Церква визначає ці єпархії як територіально і канонічно підпорядкованими УПЦ».

Відомо, що прийняття статуту єпархій, що знаходяться в Криму було визначене лише канонічними документами: «Томосом про незалежність УПЦ» і «Статутом про управління УПЦ». Єпископ Ірпінський Климент також повідомив, що ніякі інші чинники не впливали на зміст того тексту, яким визначається діяльність Кримських єпархій на території анексованого сьогодні Криму.

Просмотров: 1508