ПОЧАЇВ. Міліція та СБУ встановлює осіб, які розповсюджували неправдиву інформацію про вивіз Почаївської ікони з Лаври

Міліція та СБУ встановлює осіб, які розповсюджували неправдиву інформацію про можливу підміну і вивіз чудотворної Почаївської ікони Божої матері зі стін Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Тернопільського обласного управління міліції Олександр Богомол, повідомляє кореспондент УНІАН.

«Це робилося з метою дестабілізації ситуації в області і цьому обов’язково буде дано правову оцінку», – наголосив Богомол. За його словами, для забезпечення порядку в Почаїв виїжджали 80 правоохоронців, які не допустили дестабілізації у місті.

Як раніше повідомлялось, учора УМВС у Тернопільській області спростувало інформацію про спробу замінити чудотворну ікону Почаївської Божої Матері копією. Начальник Тернопільського обласного управління міліції особисто виїжджав на зустріч з намісником Почаївської Лаври митрополитом Володимиром. Під час зустрічі митрополит заперечив інформацію про можливе вивезення святині з території обителі та запевнив, що будь-яких намірів щодо цього немає і не було. Також міліціонери переконалися, що ікона перебуває на своєму місці і забезпечена належною охороною.

За матеріалами Інформаційної агенції УНІАН-Релігії

Просмотров: 1891