Українська Православна Церква, як церква більшості в Україні, має грати провідну роль у пошуках примирення – Представники Всесвітньої Ради Церков

У підсумковому комюніке за результатами відвідин України в період з 17 до 20 березня цього року делегацією Всесвітньої Ради Церков на чолі з Генеральним секретарем, зазначається: “Українська Православна Церква (УПЦ) має грати провідну роль у пошуках миру, єднання та примирення. Як церква більшості в Україні – із парафіями в усіх частинах країни та з обох сторін лінії конфлікту – та приймаючи до уваги, що вона офіційно декларувала та повторювала свою відданість територіальній цілісності та єдності України, УПЦ має у цьому відношенні особливу здатність та відповідальність лідируючої сторони”.

Голова ВЗЦЗ УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан зустрівся з делегацією Всесвітньої Ради ЦерковСлід зазначити, що до складу делегації увійшли представники високого рангу з глобального співтовариства церков, представлених у Всесвітньої Ради Церков. Гості висловили прагнення проявити солідарність з церквами та народом України у контексті конфлікту у східній частині країни, що почався після подій Майдану 2013-2014 років. Крім того делегація прибула, щоб вислухати про досвід та бачення церков та інших партнерів в Україні та зрозуміти, яким чином Всесвітня Рада Церков могла б підтримати та посилити зусилля українських церков та релігійних громад задля припинення конфлікту та досягнення справедливого миру та примирення в Україні.

З повним текстом комюніке можна ознайомитися ТУТ.

Просмотров: 513