Блаженніший Митрополит Онуфрій: Завжди майте надію на допомогу Божу!

«На землі для Бога немає нічого неможливого», – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді у Лазареву суботу. Навіть якщо людина потрапляє у безвихідь, з Богом завжди можна знайти вирішення всіх проблем. Про це переконує нас приклад воскресіння Господом святого праведного Лазаря.

Його Блаженство зазначив: «Ми молимося, щоб Господь послав мир на нашу землю… Звичайно, ми хочемо, щоб мир настав одразу, за один день. Але Господь воскресив Лазаря не відразу, а аж на четверту добу, коли всі вже втратили надію, бо тіло померлого почало тліти». Божа допомога не надходить доти, доки люди залишаються самовпевненими, доки вони покладаються на свою силу, на свої слова, на свій вплив. «Коли ми думаємо, що маємо достатньо сил, щоб і без молитви все змінити, то Господь не посилає нам своєї допомоги. Але, коли приходить розуміння, що якщо Бог не дасть, то ми нічого не зможемо вчинити, саме тоді приходить Божественна допомога. Вона приходить тоді, коли зникне надія лише на себе».

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав молитися про те, щоб не втрачати надію на допомогу Божу, а разом з тим, щоб втратити віру, начебто щось для нас можливе без цієї Божественної помочі.

Просмотров: 1886