ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Предстоятель очолив утреню у Почаївській Лаврі (ОНОВЛЕНО)

16 квітня, у четвер Світлої седмиці ввечері, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкову утреню в Успенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Успенський собор Почаївської Лаври
Успенський собор Почаївської Лаври

Виникнення чернецтва на Почаївській горі тісно пов’язане з історією Києво-Печерської Лаври. Саме з Києва, після захоплення останнього військом хана Батия (сер. ХІІІ ст.), ченці принесли на Волинь дух аскетичного подвижництва преподобних Антонія і Феодосія. Тут вони знайшли прихисток на скелястій, покритій густим лісом горі, де і поселилися. Місце свого усамітнення вони назвали в пам’ять про річку, де відбулося Хрещення Русі – Почайну.

За богослужінням також молилися митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Шепетівський і Славутський Пантелеімон; єпископи: Хотинський Євсевій та Івано-Франківський Тихон.

Завтра Його Блаженство очолить Божественну літургію в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври. Початок богослужіння о 9:00.

Просмотров: 1375