РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. Чергова дезинформація розкольників спростована співробітниками МВС

20 квітня офіційний сайт «УПЦ КП» розповсюдив псевдоінформацію про те, що нібито громада УПЦ «захопила» Свято-Успенський храм у с. Птича на Рівненщині. Інформаторам цього сайту ще й привиділась невідома жінка, яку нібито затримала міліція та знайшла в неї ножі, а також бойовики, які закрилися в храмі.

За повідомленням Прес-служби Управління МВС у Рівненській області ніхто 20 квітня в с. Птича міліцією не затримувався. На даний час ніким храм не захоплений і є замкненим. Богослужіння в культовій споруді не проводяться.

Ще однією відвертою неправдою сайту «УПЦ КП» стало виправдання справжнього захоплення Свято-Успенського храму розкольниками у Страстну Середу, наявністю судової ухвали на це. Ніякого рішення Господарського суду Рівненської області про відмову у задоволенні позову громади УПЦ Московського Патріархату щодо належності їм Свято-Успенського храму у селі Птича не існує. Адже громаді непотрібно вимагати належності цього храму, бо в неї є всі правовстановчі документи на саму культову споруду та землю під нею. Тому громада УПЦ має всі надані законодавством України права користуватися церковною спорудою. Зважаючи на міжконфесійну напругу в с. Птича, суд відхилив позов громади УПЦ про усунення перешкоди для використання храму. Заради уникнення кровопролиття священики Української Православної Церкви 20 квітня закрили двері Свято-Успенського храму і віддали ключі від нього селищному голові с. Птича. Адже ж розкольники традиційно звезли до храму молодиків спортивної статури, які провокували силовий конфлікт і псували автомобілі вірян УПЦ, що знаходилися поруч.

Слід зазначити, що органи МВС у Рівненській області оперативно відреагували на дії провокаторів від УПЦ КП і забезпечили правопорядок на місці події.

Просмотров: 1873