ФРАНЦІЯ. Керуючий справами УПЦ провів зустріч в Раді Європи

В рамках перебування у Страсбурзі (Франція) 27 квітня 2015 року керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з директором Департаменту з питань демократії Ради Європи пані Сніжаною Самарджич-Маркович. На зустрічі також був присутній представник Європейської комісії протидії расизму та нетолерантності. Митрополита Антонія супроводжував заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич і настоятель парафії на честь Всіх святих у м. Страсбург ігумен Филип (Рябих).

Митрополит Антоній розповів представникам Ради Європи про міжконфесійну ситуацію в Україні та про порушення прав віруючих Української Православної Церкви. Владика висловив готовність до співпраці з Радою Європи щодо забезпечення прав віруючих УПЦ на основі загальноприйнятих європейських норм.

Пані С. Самарджич-Маркович подякувала за інформацію, яка попередньо була отримана Радою Європи від Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. Представниця Ради Європи висловила занепокоєння тим, що такі факти мають місце, а також завірила митрополита Антонія в тому, що відповідні органи Ради Європи візьмуть в роботу ці факти.

В той же день митрополит Антоній відвідав Постійне Представництво України при Раді Європи і мав спілкування з головою Представництва М. С. Точицьким.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 844