Вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія учасникам духовно-культурної програми «Україна – край і насліддя князя Володимира»

Його Високопреподобію
архімандриту Амвросію (Макару),
настоятелю парафії на честь святителя Амвросія Медіоланського
м. Мілан (Італія) 

учасникам духовно-культурної програми
«Україна – край і насліддя князя Володимира»
(Мілан, 3 травня 2015 року)

Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Амвросій!
Ваші Високоповажності! Шановні пані та панове!
Дорогі брати і сестри!

Христос воскрес!

Цього року радість Воскресіння Христового примножується для нас святкуванням 1000–ліття блаженної кончини святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Київської Русі.

Прийнявши віру Христову власним серцем та охрестивши у водах Дніпра свій народ, святий князь Володимир долучив Київську Русь до багатства духовних та культурних традицій імперії Ромеїв, які на той час вже були у значній мірі відомі тогочасним жителям Апеннінського півострова. Таким чином, попередники нинішньої України долучились до візантійської духовно-культурної спадщини, що стала однією з підвалин сучасної європейської культури.

В нинішній час Італія знову стала близькою для багатьох українців, які працюють і проживають у цій прекрасній країні. Для багатьох наших співвітчизників вона стала другою Батьківщиною. Сотні тисяч українців, які з волі Божої живуть на гостинній італійській землі, моляться сьогодні і до князя Володимира. Вони вірять, що Господь помилує їхню земну Батьківщину у часи важких випробувань, які вона сьогодні переживає.

Весь світ нині дізнався про біль та страждання України. Однак, у неї є й інший образ – радісний, духовний та висококультурний, про який у світі відомо не так багато. Цю нестачу покликаний доповнити сьогоднішній культурно-духовний захід, який розповість саме про багатство культурного, а особливо духовного життя нашого народу.

Виставка творів образотворчого мистецтва показує нам красу природи, якою наділив Господь Україну та велич храмів, які збудував на славу Господа наш благочестивий народ. Також в програмі сьогоднішнього заходу є презентація фотовиставки та фільму про сучасне життя Української Православної Церкви.

Бажаю всім учасникам цього духовно-культурного заходу благословення Божого, миру та благополуччя.

+ОНУФРІЙ
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

Просмотров: 286