КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у святкуванні Дня Перемоги

9 травня, у день святкування Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у вшануванні пам’яті воїнів та всіх, хто загинув у роки війни, яке проходило біля Вічного вогню в столичному Парку Слави. На церемонії був присутній Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міський голова Києва Віталій Кличко, представники релігійних організацій, державних установ та громадських організацій.

Потім Його Блаженство відслужив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата. Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин, єпископи: Макарівський Іларій, Боярський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій та Васильківський Миколай; на богослужінні були присутні представники духовенства Києва та Київської єпархії, столичних монастирів і миряни.

Після покладення квітів до могили, Його Блаженство зустрівся із ветеранами Другої Світової війни, подякував їм за їхній подвиг, побажав міцного здоров’я та Божого благословення. Хор Київських духовних шкіл виконав для ветеранів, учасників бойових дій та всіх гостей свята пасхальні піснеспіви, українські народні та пісні воєнних років.

 

Просмотров: 2587