ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Багатотисячною  хрестною ходою завершилося святкування на честь прп. Амфілохія Почаївського

12 травня у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулося святкування на честь 13-ої річниці прославлення прп. Амфілохія Почаївського. З благословення священноархімандрита Лаври Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія святкову Божественну літургію цього дня очолив Високопреосвященніший Марк, Митрополит Хустський і Виноградівській.

Йому співслужили митрополити: Луганський і Алчевський Митрофан, Рівненський і Острозький Варфоломій, Тернопільський і Кременецький Сергій, Білоцерківський і Богуславський Августин, Почаївський Володимир, намісник Почаївської Лаври, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи: Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископи: Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, а також братія Лаври та чисельне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Під час Літургії була звершена молитва за мир в Україні. Завершилося богослужіння багатотисячною хресною ходою з нетлінними мощами преподобного Амфілохія від Преображенського собору Лаври до Печерного храму.

Наприкінці святкування владика Марк привітав братію Лаври та чисельних паломників із пам’яттю подвижника, котрий ціною свого життя боронив святу Лавру і Православну Церкву в роки панування атеїстичної влади. Він побажав усім мати таку ж ревність у вірі та мужність бути вірним Матері Церкві в часи випробувань.

 

Просмотров: 2161