КИЇВ. Предстоятель очолив Всенічне бдіння напередодні свята Вознесіння Господнього

20 березня, напередодні свята Вознесіння Господнього та дня пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, єпископи: Макарівський Іларій та Ірпінський Климент, ігумен Афонского монастиря Хіландар архімандрит Мефодій, а також духовенство Лаври.

Ікона Вознесіння Господнього
Ікона Вознесіння Господнього

Святкування Вознесіння сягає першохристиянських часів. Вже в Апостольських постановленнях зазначається, що це свято необхідно звершувати в сороковий день після Пасхи. Святитель Іоанн Златоуст (+407) називає Вознесіння одним з найвизначніших днів церковного календаря та відносить його до розряду свят, що були встановлені апостолами. Інший видатний богослов – блаженний Августин (+430) згадує про повсюдне звершення Вознесіння за переданням і також вказує на його апостольські витоки.

Просмотров: 1572