КИЇВ. В свято Вознесіння Предстоятель звершив Літургію у Флорівському жіночому монастирі (ОНОВЛЕНО)

21 травня, у свято Вознесіння Господнього та день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі столиці.

В четвер шостої седмиці по Пасці Свята Церква згадує євангельську подію Вознесіння Господнього. Через 40 днів після Свого Воскресіння Ісус Христос явився учням в Єрусалимі (Лк. 24:44-53, Діян. 1:4-7, 9-11). Це було Його останнє явлення апостолам. Євангеліст Лука, який описує цю подію, зазначає що під час останньої зустрічі з учнями Христос відкрив їм розум до розуміння Писань, дав обітницю про низпослання Духа Святого та, вивівши до Віфанії, благословив апостолів. «І коли Він благословляв їх, почав віддалятися від них і возноситися на небо» (Лк. 24:51).

Його Блаженству співслужили почесний Архієпископ Празький та Митрополит Чеських земель і Словаччини Христофор, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, єпископ Ірпінський Климент і духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час богослужіння Митрополит Христофор звершив дияконську хіротонію над Віталієм Петруньком, кліриком Калинівського благочиння. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над кліриком столичної парафії Савви Сербського дияконом Миколаєм Андрієнком.

Після одпусту було звершено молебень, по закінченню якого Його Блаженство привітав насельниць та парафіян Флорівської обителі з Вознесінням Господнім та престольним святом.

Просмотров: 3096