ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ. Вперше відбулося святкування Собору Старобільських святих

27 травня, в день святкування Собору Старобільських святих, у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Старобільська відбулося урочисте богослужіння, яке очолили єпископи: Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та Сєверодонецький і Старобільський Никодим. Архіпастирям співслужило більше 90-та священнослужителів єпархії.

Урочисте богослужіння зібрало велику кількість вірян, які прибули з багатьох храмів Сєверодонецької єпархії. Також були присутніми представники влади та громадськості.

"Собор Старобільських святих"
“Собор Старобільських святих”

В цей день вперше звершувалася пам’ять святителів і праведників, які присвятили своє життя укріпленню Православ’я в Старобільському краї. Нагадаємо, що рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2014 року (Журнал №91) було прийнято рішення про встановлення дня святкування Собору Старобільський святих 27 травня (14 травня за старим стилем).

По закінченні Літургії миряни разом з архіпастирями та духовенством звершили хресну ходу містом до храму-каплиці Покрова Пресвятої Богородиці. Владика Никодим нагородив голову Старобільської райдержадміністрації А.І.Гаркавого орденом Української Православної Церкви великомученика Георгія Побідоносця, а також мера Старобільська О.Н.Гочарова орденом святителя Димитрія Ростовського.

Просмотров: 618