КИЇВ. Президент України підписав Закони щодо діяльності капеланів у в’язницях та про звільнення Церкви від податку на нерухомість

8 червня Президент України Петро Порошенко підписав прийняті Верховною Радою Закони України про діяльність священнослужителів (капеланів) в установах Державної пенітенціарної служби та про звільнення Церкви від податку на нерухомість.

Як зазначалося раніше, Закон щодо діяльності капеланів у в’язницях покликаний врегульовувати питання діяльності священнослужителів в пенітенціарній системі України, а саме: запровадити душпастирську опіку засуджених та осіб, взятих під варту.

В свою чергу, Закон про звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій забезпечує Церкві відміну сплати податку на нерухоме майно, включаючи об’єкти, де здійснюється діяльність церковних добродійних структур: притулки, інтернати, лікарні тощо.

Підписаним Законом про звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій рекомендується органам місцевої влади у місячний термін переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на майно для об’єктів церковної нерухомості.

Слід нагадати, що даним Законом визнаються неправомірними рішення, прийняті окремими місцевими органами влади, щодо позбавлення Української Православної Церкви пільг на нерухомість.

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Просмотров: 1035