ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив храм на честь великомученика Іоанна Сочавського (ОНОВЛЕНО)

15 червня, в день пам’яті великомученика Іоанна Сочавського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій здійснив освячення храму на честь цього святого в Свято-Покровському жіночому монастирі села Молодія на Буковині. Його Блаженству співслужили митрополит Почаївський Володимир, єпископ Банченський Лонгін, єпископ Хотинський Євсевій та духовенство єпархії.

Святий великомученик Іоанн Сочавський вважається небесним покровителем Буковини

Святий великомученик Іоанн жив у XIVcт. в грецькому місті Трапезунді, займався торгівлею, був благочестивий, милостивий, твердий у Православ’ї. Одного дня під час подорожі Чорним морем, дискутуючи з корабельником, який не визнавав Христа, він осоромив його. Власник корабля, затаївши злість, після прибуття до Білгород-Дністровська, обмовив святого перед градоначальником-магометанином. За збереження вірності християнству святий Іоанн зазнав численних мук і був страчений. 

Після освячення храму Його Блаженство звершив Божественну літургію, під час якої здійснив ієрейську хіротонію над дияконом Сторожинецького благочиння Георгієм Морозом.

Після відпусту Предстоятель нагородив церковними відзнаками благодійників монастиря, привітав сестер обителі та гостей із престольним святом та благословив усіх.

Просмотров: 3677