КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з журналістами центральних ЗМІ, які висвітлюють культурну та релігійну тематику

19 червня керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспольський і Броварський Антоній зустрівся в Києво-Печерській лаврі з журналістами центральних ЗМІ, які займаються висвітленням культурної та релігійної тематики.

Зустріч відбулася напередодні церковних заходів, присвячених 1000-літтю преставлення святого рівноапостольного князя Володимира.

Митрополит Антоній розповів про попередню програму святкування пам’ятної дати Українською Православною Церквою та відповів на запитання журналістів.

Захід відбувся в рамках серії тематичних зустрічей «Історія міста Києва з висоти Великої Лаврської дзвіниці», яку проводить Центр інформації УПЦ.

Цього дня журналісти піднялися на нещодавно відреставровану дзвіницю Києво-Печерської лаври разом з представниками Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та Київської духовної академії та семінарії.

Учасники зустрічі побачили Київ з висоти пташиного польоту, зробили світлини та дізнались подробиці з історії міста – від часів князя Володимира до сьогодення.

Центр інформації УПЦ планує розповідати історію міста Києва з висоти Великої Лаврської дзвіниці також представникам державних установ, громадським діячам, творчій інтелігенції та молоді.

Тематичні зустрічі, присвячені 1000-літтю преставлення святого рівноапостольного князя Володимира проходитимуть до кінця жовтня.

Як повідомлялося, Велика Лаврська дзвіниця 10 років була закрита на реставрацію. 27 березня 2015 року її відкрили для відвідування та екскурсій.

Центр інформації УПЦ

Просмотров: 1196