КИЇВ. Напередодні Дня свого тезоіментитства Предстоятель звершив всенічне бдіння в Києво-Печерській Лаврі

24 червня, напередодні Дня пам’яті прп. Онуфрія Великого – Небесного Покровителя Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили чисельний сонм архієреїв та духовенства Української Православної Церкви.

Преподобний Онуфрій Великий
Преподобний Онуфрій Великий

Преподобний Онуфрій Великий прославився як пустельник IV століття, який прожив у цілковитому усамітнені 60 років. Місцем його подвигу була Фіваїдська пустеля – територія Верхнього Єгипту. Святий, котрий з молодих років наслідував чеснотам анахоретів (відлюдників), сподобився від Бога дивовижних дарувань: Ангел щосуботи та неділі причащав подвижника Святих Таїн, а вода з джерела та 20 гілок пальми, що плодоносили протягом року, живили подвижника серед пустелі. Житіє Онуфрія Великого описав інший святий – преподобний Тимофій Пустельник, який був свідком останніх днів його життя.

Завтра, в День свого тезоіменитства, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Початок богослужіння о 8:30.

Просмотров: 3579