РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. Громада захопленого храму канонічної Церкви звершує богослужіння під відкритим небом

25 червня, у день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, численна громада Української Православної Церкви села Мильча Рівненської області молилась під відкритим небом.

Божественну літургію звершили на подвір’ї захопленого восени розкольниками храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. На богослужіння зібралися місцеві жителі, підтримати громаду приїхали священики із сусідніх сіл. Очолив молитву помічник першого Дубенського благочинного протоієрей Анатолій Богданов.

Хоча церковні рейдери стверджують, що храми вони не захоплюють, а лиш виконують волю громади, та кількість вірян УПЦ, які зібрались цього дня на молитву в селі на Рівненщині свідчить про інше. Цинізмом є й те, що силове захоплення церков так званою УПЦ КП подається, як вклад в об’єднання українського Православ’я. Суперечить цьому той факт, що після такої «об’єднавчої ініціативи» більша частина релігійної громади села Мильчі сьогодні не має помешкання для молитви.

Виселивши громаду УПЦ з приміщення храму, представники «Київського патріархату» перешкоджали і цього разу звершенню богослужіння. Зокрема, розкольники намагалися не допустити вірних не тільки в церковний будинок, а й на територію храму.

У той час, коли суди земні воліють не помічати беззаконня, яке відбувається, православним лишається сподіватися на Суд Божий та бути вірними своїй канонічній Церкві до кінця.

За матеріалами офіційного сайту Рівненської єпархії УПЦ

Просмотров: 1606