КИЇВ. Предстоятель очолив всенічне бдіння та заупокійну літію за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабоданом) у Києво-Печерській Лаврі (ОНОВЛЕНО)

4 липня, напередодні Неділі 5-тої після П’ятидесятниці та Дня кончини Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана, +2014), Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан, 1935-2014)
Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан, 1935-2014)

5 липня 2014 року на 79 році життя відійшов до Господа Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) після тривалої і виснажливої хвороби. Його Блаженство очолював Українську Православну Церкву протягом більш ніж 20 років (з 27.05.1992 по 05.07.2014). За час первосвятительского служіння Митрополита Володимира кількість парафій УПЦ збільшилася з 5,5 тисяч у 1991 році до 12,5 тисяч у 2014 році, кількість монастирів збільшилася з 32-ох до 200, кількість духовних шкіл з 4 до 21, кількість церковних ЗМІ – з 1 видання до понад 500 друкованих, телевізійних, радіо і інтернет-проектів.

Його Блаженству співслужили митрополити: Донецький і Маріупольський Іларіон, Ка’мянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Феодосійський і Керченський Платон, Миколаївський і Очаківський Питирим, Почаївський Володимир; архієпископи: Криворізький і Нікопольський Єфрем, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Сумський і Охтирський Євлогій; єпископи: Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Роменський і Буринський Іосиф, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Ірпінський Климент, а також духовенство Лаври.

По закінченні богослужіння Предстоятель разом із Преосвященними архієреями звершив заупокійну літію за спочилим Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

Завтра в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври Його Блаженство очолить Божественну літургію, після якої відбудеться панахида на могилі світлої пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та освячення надгробного хреста.

Просмотров: 2845