Духовний Собор Почаївської Лаври направив звернення до Президента України, СБУ, МВСУ, з проханням перевірити факти підготовки масштабних провокацій проти обителі

Духовний Собор на чолі з намісником Свято-Успенської Почаївської Лаври направили ряд заяв до Президента України, до Голови Служби Безпеки України та голови Міністра Внутрішніх Справ України. Гаранта та керівників силових установ держави просять перевірити інформацію, що надійшла до Лаври щодо підготовки масштабної провокації проти обителі, захоплення будівель та майна Почаївської Лаври.

Зокрема у заявах зазначається: «Як стало нам відомо, у найближчий час заплановано завезення на територію монастиря вогнепальної зброї  із маркуванням «ДНР», «ЛНР», яка у подальшому повинна бути виявлена провокаторами та використана задля обґрунтування заклику до захоплення. Крім того планується здійснення силового захоплення монастиря великої кількості людей, привезених автобусами у певний момент з одночасним підкріпленням цієї групи людей силовими підрозділами громадських організацій, які повинні спровокувати конфлікт, у тому числі шляхом насильницьких зіткнень».

У документі звертається увага на те, що такі дії проти громадян та об’єктів, які мають важливе народногосподарське значення, згідно Кримінального кодексу України, визначаються, як диверсія і являються злочином.

Окрім того, комплекс споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври є пам’яткою архітектури національного значення, шанованою святинею для православних.

Здійснення провокацій навколо Лаври призведе до міжконфесійної ворожнечі та стане приводом для подальшої дестабілізації ситуації в країні з непередбачуваними наслідками, зазначається у зверненні.

Можновладців просять перевірити викладенні факти та здійснити дії щодо недопущення провокацій на території Святої Успенської Почаївської Лаври.

Звернення до Президента Украины

Звернення до Голови СБУ

Звернення до Голови МВС

За матеріалами офіційного сайту Свято-Успенської Почаївської Лаври

Просмотров: 1707